top of page

Samarbete för en bättre ställningsbransch!

Uppdaterat: 20 okt. 2020Ställningsskolan och STIB i samarbete med Byggbranschens Yrkesnämnd för en bättre ställningsbransch.

Under två dagar i början på oktober var Ställningsskolan och STIB representerade på en utbildning BYN arrangerade för att höja kvaliteten och öka kvantiteten på de frågor som ingår i det yrkesteoretiska prov som ska garantera kompetensen på framtidens ställningsbyggare.

Detta är litet steg för Ställningsskolan och STIB, som båda verkar för en bättre utbildning och säkrare metoder för att kvalificera ställningsbyggare för Yrkesbevis, men ett gigantiskt kliv framåt för ställningsbranschen.

Ställningsskolans Anders Ohlsson, säger såhär:

”-Att skriva frågor som dels kontrollerar en kunskap och dels inte går att missförstå är ingen smal sak. Det var minst sagt omvälvande att lyssna på de direktiv vi fick från utbildningsledaren och sedan applicera dem på de frågor vi vill få med på det yrkesteoretiska provet. Att vi som håller utbildningarna sedan får en press på oss att se till att våra utbildningar innehåller svaren på alla frågorna blir en utmaning för framtiden.”

Proven kommer att skrivas på läsplatta eller via dator och kan styras så att gruppen får olika frågor. Självklart är frågorna indelade i kategorier som alla ska representeras så att alla provdeltagare får ett likvärdigt prov.


106 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page