Bytte karriär för utmanande utomhusarbete | Ställningsskolan

Bytte karriär för utmanande utomhusarbete

Madeléne jobbade tidigare som fotograf, men kände att hon ville göra något helt annat och ha foto som en hobby. Hon var nyfiken på byggbranschen och genom kontakter fick hon förfrågan att testa ställningsmontörsyrket på P&L Byggställningar AB. ”Det kändes utmanande och tanken på att jobba utomhus kändes lockande.

Oftast är det mer privatpersoner än de yrkesverksamma som kan ha funderingar kring kvinnor och yrket. Det finns många förutfattade meningar om att man som kvinna är svagare fysiskt och psykiskt och att man inte skulle klara av ett krävande jobb. ”Jag har alltid känt mig som jämbördig med mina kollegor, jag är ställningsmontör, varken mer eller mindre.

På fritiden renoverar hon torpet tillsammans med sambon, tränar MMA och sköter sina två hästar. Hon gillar växter och odling, att vara ute i naturen och när det blir tid över skapar hon med pensel eller penna på papper.

Madeléne hoppas fler kvinnor får upp ögonen för att söka sig till byggbranschen – det ger mer bredd i arbetsgrupperna och förhoppningsvis ser vi en förändring i framtiden.

Hon tycker att det bästa med yrket är att man ser resultatet i det man jobbar med, att en del lösningar kräver lite klurighet och att man jobbar praktiskt. ”Med bra väder och mina härliga kollegor är en dag på jobbet alltid rolig!